Školní akce

Gazpacho v hodině španělštiny

Gazpacho v hodině španělštiny

Gazpacho je studená zeleninová polévka a my se rozhodli, že ji připravíme v hodině španělštiny. A jak jinak než s postupem přímo španělsky:

Ingredientes:
- cuatro o seis tomates
- un pepino
- un pimiento verde
- media cebolla
- un diente de ajo
- treinta gramos miga de pan
- aceite de oliva
- sal
- vinagre

Preparación:
- lavar
- pelar (pepino,...)
- cortar verdura y pan
- meter en la batidora
- triturar
- añadir aceite y sal
- comer y disfrutar

A todos nos gustó preparar el gazpacho. Fue divertido y nosotros aprendimos cosas nuevas. Ahora sabemos cómo preparar uno de los platos típicos de España.

Závěrem můžeme říci, že nás příprava gazpacha bavila a že jsme se naučili hodně nových věcí a taky umíme vyrobit jedno z typických španělských jídel.

Daniel Viochna, 2. B

 

 

Gymnázium, Frýdlant nad Ostravicí,
nám. T. G. Masaryka 1260,
příspěvková organizace,
739 11 Frýdlant nad Ostravicí
IČ:00601403
RED IZO: 600016251
Datová schránka: z64jrq3
Email:
Elektronická podatelna:

Sledujte nás

Image

Moravskoslezský kraj
28. října 117, 702 18 Ostrava
www.msk.cz

Image